TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Hogyan egyél elég zöldséget és gyümölcsöt?

Hogyan egyél elég zöldséget és gyümölcsöt?

Megteszel mindent, de még így sem tudod elérni az ajánlott, napi 5-9 adag zöldség és gyümölcs bevitelt? Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül! Ami jó hír viszont, hogy van rá megoldás!

Első lépésként mérd fel, hogy mennyi a jelenlegi zöldség és gyümölcs fogyasztásod, hogy tudd, honnan indulsz. Egy, vagy négy adagot eszel a nap folyamán? Tűzz ki egy reális célt, mondjuk, hogy 1-2 adaggal többet fogyasztasz naponta, majd tervezd be a másnapi étkezésedbe a plusz zöldséget és/vagy gyümölcsöt. Ha sikerül, és néhány hétig tartod is a nagyobb mennyiséget, emeld megint.

Az alábbi 10 tanács segít abban, hogyan illessz be zöldségeket és gyümölcsöket az étkezésekbe, és a nasizásba: 

    1. Pucold meg, és darabold fel a megvásárolt zöldségeket, így elkerülheted, hogy megfeledkezz róluk, és megromoljanak.
    2. A friss, mirelit, vagy konzerv zöldségeket és gyümölcsöket tárold jól látható helyen a hűtőben, a kamrában, vagy a polcon!
    3. Számold fel a cukorkás üveget! Inkább alma, banán, narancs, vagy bármilyen egyéb gyümölcs legyen kéznél, ha bekapnál valamit.
    4. Édességre fáj a fogad? Joghurt és gyümölcs jó megoldás lehet, próbáld ki!
    5. Ki ne szeretné a mártogatósokat? Nyers zöldségekkel kiváló opció egy egészséges, vacsora előtti étkezésre.
    6. Ebédnél és/ vagy vacsoránál mindig egyél egy jó nagy adag zöld levelest, vagy egyéb zöldséget a főétel mellé!
    7. Próbáld ki, hogy a szendvicsedet spenóttal, paprikával, vagy akár avokádóval színesíted!
    8. Egészítsd ki a pizzát zöldség feltétekkel!
    9. Készítsd zöldséges, vagy gyümölcsös turmixot reggelire, esetleg kisétkezésre!
    10. Minden étkezésbe és kisétkezésbe illessz be egy adag zöldséget és/vagy gyümölcsöt!

Fordította: Czakó Bettina (IWI)

Forrás: https://www.acefitness.org/education-and-resources/lifestyle/blog/6812/tips-to-get-more-fruits-and-veggies-in-your-day?topicScope=fit-facts

 

 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop