Képzési Hitel

Felnőttképzésben szakmai képzésekhez

Elérhető: 2021. május 31-től

Aki a  felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 2/A.  § (2)  bekezdés a)  pontja szerinti, legalább három hónapos képzési időt meghaladó képzéshez kapcsolódóan felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezik, az 2021. május 31. után képzési hitelt igényelhet. (Jogszabály: A Kormány 389/2020. (VIII. 8.) Korm. rendelete a hallgatói hitelrendszerről szóló 1/2012. (I. 20.) Korm. rendelet és a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet módosításáról)

Az alábbi szakmai képzéseinkhez vehető igénybe:

 • Fitness instruktor képzés
 • Csoportos fitness instruktor képzés
 • Sportoktató képzés
 • Személyi edző képzés
Image

Ki veheti igénybe?


Aki nagykorú, de még nem töltötte be az 55. életévét, és
- büntetlen előéletű
- nincs köztartozása
- aktív felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezik, és
- bejelentett lakcíme van, vagy
- társadalombiztosítási jogviszonya legalább 180 napja rendezett, vagy legalább 180 napja felsőoktatási hallgató, vagy igényléskor otthongondozási/ápolási díjban részesül

Hiteligénylés


Kezelő: Diákhitel Zrt.

A teljes hiteligénylési folyamat elektronikus úton történik, a képzésben a résztvevők a hitelt kizárólag ügyfélkapus eléréssel a www.diakhiteldirekt.hu felületen igényelhetik. A Diákhitel Központ a hiteligénylésre való jogosultsági feltételeket (tanulói, illetve felnőttképzési jogviszony megléte) szintén elektronikus úton, a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszeren (FAR) keresztül ellenőrzi.

A képzési hitelből finanszírozható képzési díj összegére vonatkozó adatot a Diákhitel Központ a FAR rendszerből elektronikus adatkapcsolaton keresztül veszi át és az átvett adatok alapján fogja a képzési díjra szánt hitelösszeget folyósítani. A Diákhitel Központ a FAR rendszerben feltüntetett összeget folyósítja, kivéve, ha a hiteligénylő kevesebbet kért.

A folyósított összeg abban az esetben visszautalandó,
- ha a kedvezményezett hiteligénylő nem beazonosítható,
- vagy időarányosan visszautalandó, ha a képzést a képzett személy abbahagyta.


Két típusa van.

Részletek:
 • Teljes online ügyintézés
 • Nincs hitelbírálat
 • Törlesztést a képzés befejezése után kell megkezdeni
 • Kérheted a törlesztést 1-10 évig
 • Kiszámítható: havi egyenlő összegek
 • Nincsenek rejtett költségek
 • Családtámogatási kedvezményekkel

Jelentkezés tanfolyamra Képzési Hitel2 igénybevételével

1.) A Jelentkezési lapon jelöld be, hogy a tanfolyam díját a Képzési Hitel2-ből kívánod fedezni! (A Képzési Hitel1 erre a célra nem választható!)

2.) A tanfolyami helyedet 25 000 Ft előleg befizetésével foglalhatod le. Ld. Jelentkezési információk

3.) Legkésőbb az IWI-nél történő tanfolyami jelentkezéssel párhuzamosan indítsd el Képzési Hitel2 igénylését a www.diakhiteldirekt.hu felületen! 

4.) A jelentkezést követően a Képzési Hitel2 igényléséről a Diákhitel Zrt.-től kapott visszaigazolást küldd el e-mailben a penzugy@iwi.hu címre. Az e-mailben add meg, hogy milyen bankszámlaszámra kéred visszautalni az előleget.


5.) A tanfolyamot akkor kezdheted meg, ha a 25 000 Ft előleg a képzés első napját megelőző napon megérkezett a számlánkra és a visszaigazolást a fenti e-mail címre megküldted!

6.) Amint az IWI folyószámlájára megérkezik a Képzési Hiteled, a 25 000 Ft előleget haladéktalanul visszautaljuk az általad megadott bankszámlaszámra.

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!