Napainkban szó szerint megszámlálhatatlan mennyiségű információhoz férhetünk hozzá pusztán egy ujjhegynyi érintéssel. Az információ ilyen mennyisége és könnyű hozzáférhetősége egyszerre áldás és átok. Nehéz dolga van annak, aki kezdőként szeretne eligazodni az edzés, táplálkozás témakörében mert rengeteg félreértéseken alapuló, téves információval találkozhat az érdeklődő. Bizony alaposan szűrni kell a világhálón elénk táruló információtömeget ahhoz, hogy valós, megalapozott edzés-táplálkozástudományi tanácshoz jussunk.

A felénk áradó hatalmas mennyiségű infó hitelességét ellenőrizni szinte lehetetlen. Különösen igaz ez a fitnesz piacra, ahol sokszor egymásnak teljesen ellentmondó információkkal találkozhatunk a különféle médiumokban. Ennek köszönhető, hogy rengeteg, a köztudatban tévesen elterjedt fitnesz mítosz létezik. Mi, az IWI mítoszrombolói egy cikksorozatban ezekről szeretnénk lerántani a leplet!

A magas intenzitású intervall tréning (High Intensity Intervall Training, HIIT) nem más, mint váltakozó periódusai a magas intenzitású  (>= HRmax 85%) és pihenést adó intervalloknak, mely világszerte az egyik legnépszerűbb edzésprogram. Fontos megjegyezni azonban, hogy a pihenő intervallok nem feltétlen jelentenek pihenőt vagy inaktivitást. Tartalmazhatnak kevésbé intenzív gyakorlatokat is (pl. alacsony intenzitású erőfejlesztő gyakorlatok) vagy aktív regenerálódást biztosító feladatokat (pl. dinamikus nyújtás).

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!