Hengerezésről szakszerűen - 1.rész

SMR henger – ezt a kifejezést lassan már annyian ismerik, mintha azt mondanánk, hogy KFT, ABC vagy BKK. Csak egy felkapott trendről beszélünk? Vagy a hengerezésnek, önmasszázsnak valóban sok áldásos hatása van? Erről olvashattok az alábbi cikkben, ami vendégírónk, Góg Anikó „tollából” született.

Anikó korábbi triatlon olimpikon, szemelyi edző, humánkineziológus, a nemrég megjelent Újra én -edzés a várandósság alatt, szülés után című könyv szerzője. Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola tanára állóképesség, pulzuskontroll valamint funkcionális edzés témakörökben.

Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor az egészen biztos, hogy menthetetlenül sportrajongó vagy és az aktív életvezetés számodra alap. Lehetsz versenysportoló, szabadidő sportoló, hobbi futó/triatlonos, terepakadályok leküzdésére elköteleződött harcos, alakformálásért gyakorlatvideókat böngésző (és remélhetőleg teljesítő) nő, haverokkal focizó, kosarazó férfi, vagy …………………………. (A megfelelő rész aláhúzandó, vagy a pontozott részre beírandó.) Ami közös bennünk, hogy a sport fontosságát megkérdőjelezhetetlennek tartjuk. A sportét. De mi a helyzet a nem sporttal? Közelebb jövök: a pihenéssel. A sportra való felkészüléssel, az edzésből történő felépüléssel, vagyis azokkal az aktív/passzív technikákkal, melyek segítik a szervezetünk felkészítését, valamint edzés utáni regenerációját?

A cikket az eredeti oldalon tudjátok tovább olvasni erre a linkre kattintva: https://goganiko.hu/2019/11/30/hengerezesrol-szakszeruen-1-resz/?fbclid=IwAR1cP7Zc8ST6MnAwnKPAzXrNyQHjhJSmi2z1hSw6KgovxGm4mSPDl9A-GE

 

 

További cikkek a kategóriából

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!