Egészségesen szeretnék élni! – Gyakorlatias útmutató

Életmódváltással megállíthatók vagy akár vissza is fordíthatók a rosszirányú egészségügyi folyamatok? Lehet-e helyes életmóddal megelőzni vagy gyógyítani a betegségeket?

A civilizációs betegségek nagy valószínűséggel mind kezelhetőek vagy legalábbis pozitívan befolyásolhatóak életmód terápiával. A különböző genetikai adottságok természetesen nagy szerepet játszanak abban, hogy a hasonlóan egészségtelen életmódot folytató emberek közül nem mindenkinek lesz mondjuk infarktusa. A genetikának azonban bizonyítottan kisebb szerepe van a civilizációs betegségek kialakulásában, mint a helytelen táplálkozásnak, a mozgásszegény életmódnak és a rossz stressz-kezelésnek.

A képzés kezdési időpontja:

Hamarosan!
TANFOLYAM LEÍRÁSA

Legyen örömforrás az életmódváltás!

Ha betegek leszünk, még mindig hajlamosak vagyunk inkább külső okot gyanítani, semmint megkeressük, mi mit tettünk azért, hogy a kórkép kialakuljon. Persze, látszólag sokkal könnyebb bevenni egy tablettát, mint elkezdeni mozogni, lemondani bizonyos ételekről és rendszeresen relaxálni ahelyett, hogy felelősen tennénk önmagunkért. Sokan azt hiszik, az egészséges élet a lemondással és az aszketizmussal egyenlő, pedig az életmódváltás is lehet örömforrás. A betegségek összefüggenek az életmóddal. Jó részük megelőzhető lenne, ha időben felfigyelnénk az intő jelekre. A megfelelő életmód személyre szabott kialakításával a legtöbb esetben meg lehet előzni, de legalább is le lehet lassítani a súlyosabb betegségek kialakulását.

Kurzusunk gyakorlati útmutatót ad az életmódváltáshoz!

Természetes és könnyen elsajátítható folyamatokat ismerhetsz meg, amelyekkel hozzájárulhatsz az egészséges életmód kialakításához, általánosan alkalmazott módszereket ismerhetsz meg részletesen és tisztázhatsz le magadban, hiszen rengeteg az ellentmondásos információ és a “saját fejlesztésű bevált módszer”.

Témakörök:

  • Dietetikai ismeretek: mit, mennyit, mikor kellene enni? Receptek és étrendek elméleti és gyakorlati oldalról.
  • A hízás és fogyás élettana: Az étvágy alakulása, szabályozása, a táplálkozás szerepe, energia és tápanyag, A mozgás szerepe, az energia felhasználás fázisai. Zsírok lerakódása és felhasználása. Testzsír optimális értéke, mérése: BIA módszer. Hormonális és idegrendszeri hatások, vércukorszint, tápcsatorna, inzulin.
  • Az életmódunk hátterében álló pszichológiai összefüggések: Miért fontos, hogy megértsük a pszichológiai hátterét az életmódbeli problémáinknak, nehézségeinknek? Öröklés vagy környezet, család, az evés és életmód hátterében álló családdinamikai folyamatok, játszmák, családi tradíciók.
  • Gyakorlati megoldások: Motiváció, önelfogadás, akadályok, pszichoszomatikus problémák.
  • Erőforrásaink, melyek segítik céljaink elérését.

Oktatóid lesznek: 

Dr. Kuklis Eszter

Tanfolyam típusa:
alapképzés

A tanfolyamra való jelentkezés feltétele:
nincs

Jelentkezés: info@esla.hu

Tanfolyam ára
: 59.000 Ft

>>>EARLY BIRD akció -10.000 HUF!<<<
Early bird jelentkezési határidő: 2018/11/17

>>BŐVEBB INFORMÁCIÓ<<

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI közel 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!