EuropeActive

EuropeActive - more people, more active, more often

A 2001-ben megalakított EuropeActive (korábbi nevén EHFA - European Health and Fitness Association), az európai fitnesz szektor összefogására és sztenderdizálására létrehozott iparági szövetség. A brüsszeli székhelyű nonprofit szervezet szorosan együttműködik az Európai Bizottság DEAC igazgatóságával prevenciós és népegészségügyi céljai megvalósításának érdekében.

A 2018-as Deloitte piackutatás szerint az európai fitnesz szektor

több, mint 62 millió fitnesz klub tag számára nyújt mozgáslehetőséget

27,2 milliárd € éves forgalmat generál

750 000 munkavállalót foglalkoztat

2018-ban ez a piac 3,5 %-kal növekedett

az elmúlt 10 évben pedig a fitnesz teremben edző vendégek száma 72%-al nőtt

Elmondható, hogy a 15 éven felüli európai lakosság 9,4 %-a fitnesz klub tag.

Az EuropeActive víziója, hogy „Többen, gyakrabban, aktívabban” eddzenek és végezzenek fizikai aktivitást az EU fitnesz termeiben. Ennek érdekében összefogja a fitnesz ipar alszektorait és cégeit, konferenciákat szervez, fitnesz szakanyagokkal feltöltött „tudásközpontot” működtet, egységesíti és fejleszti a fitnesz edzőképzést a Szakmai Bizottságon keresztül (melynek az IWI alapítója, Dr. Zopcsák László tagja volt 7 évig). Üzemelteti a Hivatásos Edzők Európai Regiszterét (EREPS), melyhez kapcsolódnak a nemzeti regiszterek (pl a hazai HUREPS), létrehozva egy globális hálózatot, mely megkönnyíti az edzők külföldi munkavállalását, segíti nemzetközi elismertségét. Magyarországon az EuropeActive tagja a Magyar Fitnesz és Egészégfejlesztési Szövetség, a HUREPS üzemeltetője.

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola Akkreditációja

Hazánkban egyedülállóan az IWI Fitnesz Iskola akkreditált az EuropeActive által. Ez első akkreditációnk 10 éve történt, és azóta kétévente megújítjuk ezt a státuszt, hiszen amellett, hogy számunkra ez hatalmas presztízst jelent (a több ezer európai fitnesz iskolából, csak 240 rendelkezik ezzel a kiváltsággal), képzésbe résztvevőink számára európai színvonalú képzést garantálnak akkreditált programjaink. Nem utolsó sorban pedig egyedi lehetőséget, hogy az edzői bizonyítványt megszerezve automatikusan regisztráljanak az EREPS-be és a HUREPS-be, melyet más hazai iskolák diákjai csak különbözeti vizsgával, vagy olyan akkreditált tanfolyam elvégzésével tehetnek meg, ami külföldön borsos áron szerezhető meg. Az IWI 4 akkreditált képzést kínál: Személyi Edző, Active Ageing Tréner (EQF Level 4), Fitnesz Instruktor, Csoportos Fitnesz Instruktor (EQF Level 3). Ne tévesszen meg, ha más iskoláknál is találsz EQF megjelölést, a lényeg az EuropeAcitve akkreditáción és az ingyenes EREPS/HUREPS regisztrációs lehetőségen van, mellyel csak az IWI-nél végzettek élhetnek automatikusan hazánkban. (Más iskolánál végzett edzők az info@mfesz.hu elérhetőségen érdeklődhetnek a különbözeti vizsga feltételeiről)

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!