BODYREHAB A GERINCTRÉNINGBEN

kisízületi stabilizáció-és mobilizáció

Testünk harmonikus működésének elengedhetetlen feltétele, hogy gerincünk és végtagjaink megfelelően flexibilisek, rugalmasak, és erősek legyenek. Izmaink erejének, rugalmasságának és az ízületek mozgástartományának összhangban kell lenniük egymással az optimális mozgás szervrendszeri működéshez. 

A megfelelően erős és rugalmas gerinc ad alapot a végtagok mozgatásához, de a végtagok stabilitása, és mobilitása ugyanúgy szükséges az egészséges gerincműködéshez.

 A képzésen szisztematikusan, egymásra épülő progressziós szintek oktatásával átvesszük az egészséges gerinchez szükséges „core” és gerinchez kapcsolódó, stabilitásában fontos szerepet kapó végtagok stabilizáló, mobilizáló és nyújtó gyakorlatait. 


A képzés időpontjai:

Online tananyag elérhetősége: Hamarosan!

Jelenléti (gyakorlati oktatás): Hamarosan!

Jelentkezési határidő: Hamarosan!

Képzés típusa: online és élő helyszíni oktatás
Képzés helyszíne: Budapest

TANFOLYAM LEÍRÁSA

A tanfolyam a myofasciális láncokon keresztül ad betekintést a láncokat alkotó izmok szerepére a gerinctréningen belül. A képzés fókuszában a myofascialis láncok alkotóelemeinek a lokális stabilizálásban és a globális testtartásban betöltött szerepe áll.

A tanfolyam két, egymásra épülő részből épül fel.

Az online anyag bemutatja a stretching alapjait, típusait, a tónusos izmok tesztjeit és az egyes izmok stretching gyakorlatait. Megismerteti a fázisos izomteszteket, az erre épülő alap stabilizációs gyakorlatokat és ezek progresszióit elméleti anyag és gyakorlati videók/képek segítségével.

Az élő gyakorlati oktatás ezt az ismeretanyagot „felfűzi” a myofasciális láncokra. A myofasciális láncokon végig haladva ismétli az egyes láncok izmainak erő és nyújthatósági tesztjeit, vizsgálja az adott izom stabilizáló és mobilizáló funkcióját. A kapott eredményeknek megfelelően belátást nyújt az adott izom-és kötőszövet nyújtási-, stabilizációs és mobilizációs gyakorlataira. Feltárja azon összefüggéseket, hogy a lánc egyes elemeinek működészavara milyen diszharmóniát eredményez a testtartásban, milyen diszfunkciókat alakít ki a lánc közeli vagy távoli izmaiban, ízületeiben. Kihat–e a térbeli elmozdulásokra, eredményez-e helytelen mozgásmintákat és/vagy túlterheléseket illetve kialakít-e esetlegesen lokális vagy kiterjedt fájdalmakat. Néhány edzésterv ajánlásával betekintést nyújt egy gerincstabilizáló-és mobilizáló óra tervezésébe.

Online feltöltött elméleti és gyakorlati anyag tartalmából:

 • gerinc felépítése, működése és biomechanikája
 • a mobilizáció, stabilizáció és nyújtás jelentősége, élettani, anatómiai háttere
 • a stabilizációs gyakorlatok pontos ismertetése és alkalmazása a tér minden síkjában az intenzitásfokozás figyelembevételével
 • legfontosabb gerincbetegségek ismertetése
 • izomtesztek, ergonómiai ismeretek
 • csoportos preventív gerincóra oktatási elvei és alkalmazása
 • erősítés és stretching neurofiziológiai háttere
 • stretching technikák ismertetése és alkalmazása
 • csoportos stretching óra oktatási elvei és alkalmazása

 Élő gyakorlati képzés tartalmából:

 • fascialáncok jelentősége és ismertetése
 • fascialáncok statikus tartásmegfigyeléssel történő tesztelése
 • fascialáncok képleteinek tesztelése
 • a lánc izmainak stabilizációs és stretching gyakorlatai /progressziók
 • funkcionális gyakorlatok
 • gerinctréning edzésterv javaslatok

Oktatók:

Kiknek ajánljuk?

A képzés minden személyi edző, testnevelő, gyógytornász, aerobic oktató, fitnesz instruktor és további különböző mozgással foglalkozó szakember számára megfelelően stabil alapokat ad a preventív szemléletű gerinc és végtagízületek védelmére épülő gyakorlatsorok kialakításához.


Tanfolyam díja és jelentkezési feltételek

Tanfolyam díja: 160.000 Ft ÁFA mentes

Jelentkezési feltétel: sportoktatói végzettség

Jelentkezés módja: 20.000 Ft előleg átutalásával a tanfolyam indulása előtti 1. hónapig az alábbi számlaszámra: OTP 1177312600014766 Tar-Ballai Éva

A tanfolyami díj hátralékát, 140.000 Ft-ot, 2021. november 5-ig (november 11. az online tananyag hozzáférésének kezdete) lehet befizetni a fenti számlaszámra.


Tanfolyam vezetője

Tar-Ballai Éva


Kontakt, elérhetőségek:

bodyrehabpgs@gmail.com
Tar-Ballai Éva: +36 20-563-23-55
Nagy Dorka:  +36 70-368-6700
Keszi Krisztina:  +36 20-415-3521

>> BŐVEBB INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS <<


Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!