Milyen vizet fogyasszunk sportoláskor?

Ha szeretnénk leegyszerűsíteni a választ, akkor elég lenne annyit mondanunk, hogy bármilyent, hiszen az a legfontosabb, hogy sportoláskor vízzel oltsd a szomjad, és lehetőleg intenzitástól függően 1-2 litert fogyassz el sportolás alatt és utána. Azonban a víznek is vannak árnyalatai, ezért nem mindegy az sem, hogy milyen vizet fogyasztasz.

Mondj nemet a palackozott vizekre!

Sportoláskor talán a legegyszerűbb választás a fél literes palackozott víz lenne, ami könnyen befér a táskába, vagy épp az edzőtermek recepcióján is meg lehet vásárolni. De belegondoltál már abba, hogy ezzel a könnyű megoldással mennyire megterheled az így is gyengélkedő természeti környeztet, és nem mellékesen a pénztárcádat is? 

Ha napi 2 liter vizet fél literes palackokban vásárolsz meg, az azt jelenti, hogy havonta 120 db palack kerül a szemétbe. Ha egymás mögé teszed a palackokat, akkor 30 méter hosszú műanyag sort kapsz, ami annyi, mint egy kosárpálya hosszabbik oldala. Ráadásul ezeket hiába teszed szelektív gyűjtőbe, mert a szelektíven gyűjtött hulladékoknak is mindössze kb. 10%*-a kerül valóban újra hasznosításra, tehát a 120 műanyag palackból 108 darabbal a természeti környezetben végezheti.

Szerezz be egy strapabíró kulacsot!

Ha a saját egészsége mellett a környezetet is szeretnéd óvni, szerezz be egy-két kulacsot, amit akár otthon, akár a munkahelyeden fel tudsz tölteni vízzel, és tudod magaddal vinni bármerre is jársz, bármit is sportolsz. Ezzel nem kerül fölösleges egyszerhasználatos műanyaghulladék a természetbe, és neked sem kell a boltból a vizet cipelni.

Mi kerüljön a kulacsba?

A csapvíz az utóbbi pár évben szinte szitokszó lett, pedig Magyarországon a vezetékes víz az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, és az ország legnagyobb területén jó vagy kiváló minőségű. Ennek ellenére nagyon sokan ódzkodnak tőle, mert vagy nem szeretik a szagát és a klóros ízét, vagy félnek a benne lévő szilárd vagy oldott szennyeződésektől, mint a például a mikro műanyagoktól vagy a nehézfémektől.

A fentiek miatt fordulnak nagyon sokan a palackozott vizek felé, mert biztonságosabbnak és finomabbnak tűnnek, pedig van alternatív megoldás is, amellyel lényegesebben zöldebben, mégis ízletes, szennyeződésektől mentes vízhez juthatunk.

Az olyan modern vízszűrő megoldások, amelyeket a BWT is kínál - legyen szó vízszűrő kancsóról, vagy szemet gyönyörködtető komplex konyhai víztisztítós csaptelepről-, a csapvizet ízletes és friss Magnesium Mineralised vízzé varázsolják. 

Miért jó, ha szűrt vizet fogyasztunk?

A BWT Magnesium Mineralized vízszűrői 5 lépcsőben szűrik meg a vezetékes vizet, eltávolítva belőle az íz és szagrontó anyagokat, a lebegő szilárd szennyeződéseket, valamint a nehézfémek mennyiségét is jelentősen csökkentik. Ha ez még nem lenne elég, a szabadalmaztatott Magnesium Mineralizer technológiának köszönhetően a szűrés során magnézium* is kerül a szűrt vízbe. A magnéziumról köztudott hogy az izom és idegrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen, azonban arról már kevesebb tudják hogy hozzájárulhat, hogy a víz íze finom, zamatos ízű legyen.

Ráadásul a BWT vízszűrői csak kis mértékben változtatják meg a csapvíz alapvető összetételét, így minden értékes nyomelem és ásványi anyag benne marad, amelyek szintén nélkülözhetetlenek az egészségünkhöz.  

* 2,5 liter, átlagos, 17 német keménységű víz esetén a hozzáadott magnézium mennyisége megközelítőleg 60 mg, ami az ajánlott napi magnéziumbevitel akár 20%-a is lehet. (a WHO 300 mg magnézium / nap előírását figyelembe véve).

Tudtad? Az IWI Életmód Navigátor program résztvevőit kupontárral ajándékozzuk meg. A kuponnal, a BWT egyes termékei 20-40% kedvezménnyel be tudod szerezni!

 

 

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!