Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez

Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez - Táplálkozási kézikönyv sportolóknak

"A táplálkozás adja az üzemanyagot a szervezetnek a működéshez. Ahhoz, hogy jól működjön, energikusak legyünk, ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, mind szellemileg, mind a sport esetén kell a jó üzemanyag. Már csak az a kérdés mi is ez? Nemcsak óriási mennyiségű könyv és cikk található a témában, de sokszor egymással ellentétes információkkal. 

A Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez című könyvemmel pont ez volt a célom, hogy az alapoktól felépítve egy használható rendszert adjak az emberek kezébe. Egyéniek vagyunk, egyéni munkarenddel, életmóddal, edzés időpontokkal, típusokkal. nem lehet azt mondani, mindenkinek, hogy 3 órával edzés előtt grill csirke a legjobb kölessel vagy rizzsel és párolt zöldséggel. De hogyan is érdemes nekivágni. Az első lépés elkezdjük figyelni, mit és mennyit eszünk, azaz vezetünk egy táplálkozási naplót. Ez eredményezte a jelenlegi testösszetételt, állapotot, az edzésteljesítményt stb. Mindig ennek kell lennie a kiindulási alapnak, azaz eddig milyen alapanyagokat és mennyi kalóriát és makrotápanyagokat ettél. Ennek a megreformálása, átalakítása a következő lépés. Figyeljük a mérleget, testösszetételt, centiket és az energikusságot és a teljesítményt. A változások függvényében lehet finomítani az étkezéseket. 

Nagyon fontos, hogy ne kezdj bele alapanyagcsere alatti kalóriatartalmú étrendbe és nagyon figyelj a változatosságra. A cél egy hosszútávon tartható étkezési rend kialakítása legyen. Akkor vagy a leghatékonyabb, ha egy egyénre szabott, szakember által beállított étkezési tervet követsz, hisz egyéniek vagyunk és eltérően reagálunk az élelmiszerekre, ételekre, más az életmódunk, anyagcserénk és a célunk is. "

Silye Gabriella Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez - Táplálkozási kézikönyv sportolóknak című könyve az IWI Életmód Navigátor program résztvevői számára 15% kedvezménnyel vásárolható meg.

 

 

   

 

 

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!