Győr, Somogyvámos és a jóga!

 

Először is be szeretném mutatni nektek fiatal jóga oktatónkat, László Julcsit. Megkértem, írjon magáról, mi történt mostanában vele...

"Az utóbbi időszakban sok élménnyel gazdagodtam.  A Széchenyi István Egyetemen lediplomáztam rekreáció szervező és egészségfejlesztő szakemberként, az évfolyamomon a legjobb eredménnyel.  Márciusban volt szerencsém Indiában, az egyik elsők között alapított jóga-kutatóközpontban, a Kaivalyadhama Health and Yoga Research Centerben tölteni 2 hetet. Rengeteg új tapasztalattal, hatalmas tudásanyaggal gazdagodtam, melyeket a mindennapi életben és az oktatóképzésben is kamatoztatok.

Nagyon örültem a lehetőségnek, amikor felkért az IWI, hogy a győri jógaoktató képzést én vezessem le 2017. novemberi kezdéssel. Jó volt látni a fejlődést, amin keresztülmennek a lányok a tanfolyam során... ahogy csillogó szemekkel, érdeklődve figyelik, hallgatják az új információkat és izgatottan várják, hogy ki is próbálhassák! A harmonikus, családias légkör, amit közösen teremtettünk a csoportommal – csodálatos érzés a részese lenni! Hihetetlen csapat kovácsolódott össze rövid időn belül! Az áprilisi jógatáborban sikeresen le is vizsgázott az első csapatom. Fantasztikusan telt a közös hétvégénk: jógázással, kirándulással, beszélgetésekkel, közös naplemente nézéssel fűszereztük. Hiszem, hogy a jövőben tartani fogjuk egymással a kapcsolatot.

Ezek mellett a tevékenységek mellett rendszeresen tartok jógaórákat is. Áprilisban a SZEN szervezésében több, mint 500 ember jógázott a vezetésemmel a Győri Városi Egyetemi Csarnokban. Jelenleg a jótékonysági Anya-lánya Sport és Egészségnapra, valamint a saját jógatáboromra készülök."

A Győri lánycsapat néhány tagjától visszajelzést kaptunk a képzést illetően:

Mit vártál a képzéstől, mi volt az elképzelésed? Mit tapasztaltál?

Felülmúlta az elképzeléseimet a képzés, Julcsi tökéletes oktató, remekül vette a feladatát. Nagyon pozitív volt, hogy az Indiából szerzett tapasztalatait átadta nekünk. Nem csak szigorú oktatói oldalát, de a baráti, női energiákat is közvetítette, ami még különlegesebbé tette ezt a fél évet...minden hétvégéjét izgatottan vártam. Remek csapatot kovácsolt össze. Úgy gondolom mindannyian fejlődtünk a félévvel ezelőtti önmagunkhoz képest. Nem csak a gyakorlatokat, hanem a jóga filozófiáját is elsajátítottuk. Látom a jövőt az IWI-ben, nagyon jó útvonalon halad. Boldog vagyok, hogy részese lehettem a képzésnek!

Volt-e változás útközben az életedben?

Volt, rengeteg… Pont egy nehéz időszakomat éltem. A képzés tette rendbe a lelkemet, nem tudom elképzelni, hogy mennyi időbe telt volna összeszednem magamat, ha nincs ez a csapat és a jóga. Kicsit olyan mintha a karma beköszönt volna a pozitív arcával. Átértékelődtek bennem a dolgok, a továbbiakban is igyekszem az elfogadásra és a pozitív életszemléletre törekedni.

Pozitív? Negatív? Mi volt a legfontosabb, amit megtanultál?

A legfontosabb, amit megtanultam, hogy sodródj az élettel, mindenben lásd a pozitívumot és ne állj meg, ha akadályba ütközöl. Ha önmagaddal összhangban vagy a világgal is békében élhetsz. A meditáció nagyon fontos. 

Mivel egészítenéd még ki? Mi az, ami hiányzott?

A képzéssel kapcsolatban nem igazán érzek hiányosságot, esetleg az, hogy sajnálom, hogy Enikővel csak egyszer tudtunk találkozni, nagyon különleges a kisugárzása.

Kinek milyen terve van?

Folyamatosan szeretném gyakorolni a jógaoktatást, hogy a szereplést el tudjam sajátítani. Hosszú az út, de a célom egy saját jógaterem egy szép természet közeli helyszínen, továbbá táborszervezés. 

Egy másik összegzés:

"A képzés maximálisan kielégítette az elvárásaimat. Az egészségemre nagyon jó hatást gyakorolt. Számomra nagyon pozitív, hogy összejött egy olyan csodás csapat, mint a miénk. Nagyon örülök, hogy Julcsi lett az oktatónk és még a képzésünk ideje alatt tudott mesélni az Indiában szerzett tapasztalatairól, úgy gondolom ez nagyon hasznos és érdekes volt számunkra is. A képzés során vele nem csak testgyakorlást végeztünk, sokat foglalkoztunk a meditációval, ájurvéda életmóddal és a légző gyakorlatokkal is, egy teljes körű képet adott át nekünk a jóga világáról. Fantasztikus érzés volt, ahogy együtt fejlődött a csoportunk és a végén Julcsi már a haladó gyakorlatokkal ismerkedtettett meg bennünket. 

Az oktatók közül kiemelném még Enikőt és Krisztinát, bár velük csak egy-egy óra alkalmával találkoztunk, de kedvességük és tudásuk példaértékű. Nagyon hasznosnak találtam, hogy az oktatók megmutatták, hogy lehet egy-egy speciális órát megtartani – pl.: relaxációs, stressz oldó jóga óra, jóga óra szék használatával, páros jóga óra, haladó és kezdő jóga óra."

Végül a táborról egy kedves levél:

"Kedves Gabi! 

Nagyon jól éreztem magamat. A hely egyenesen tökéletes volt. Az ellátás is kifogástalan. A vizsga is gördülékenyen zajlott. Kellemesen el is fáradtunk a végére. Brigi kedves, minden kérésünket rugalmasan kezelte.  Összességében igazán jól sikerült minden. Örülök neki, hogy az IWI-t választottam. Szép napot!" - Nagy Eszter

Ne maradjon ki a tábor vezetője, Becker Brigi sem a dicséretből:

"A tábor volt a képzés fénypontja Brigivel és a férjével! Megérte a képzés minden nehéz pillanatával együtt, köszönöm Brigi! Igen, a jóga mostantól életem része lesz, általa is szeretnék sok szeretetet, figyelmet, pozitív életérzést adni mindenkinek, aki megtisztel azzal, hogy engem választ oktatójának. Millió puszi és köszönet Brigi és Marci! A Ti összhangotok példaértékű, a táborba általatok varázsolt hangulat elmondhatatlanul jó volt!"

 

 

 Írta: Oláh Gabriella

 

 

 

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!