Fitnesz mítoszok I.

Napainkban szó szerint megszámlálhatatlan mennyiségű információhoz férhetünk hozzá pusztán egy ujjhegynyi érintéssel. Az információ ilyen mennyisége és könnyű hozzáférhetősége egyszerre áldás és átok. Nehéz dolga van annak, aki kezdőként szeretne eligazodni az edzés, táplálkozás témakörében mert rengeteg félreértéseken alapuló, téves információval találkozhat az érdeklődő. Bizony alaposan szűrni kell a világhálón elénk táruló információtömeget ahhoz, hogy valós, megalapozott edzés-táplálkozástudományi tanácshoz jussunk.

A felénk áradó hatalmas mennyiségű infó hitelességét ellenőrizni szinte lehetetlen. Különösen igaz ez a fitnesz piacra, ahol sokszor egymásnak teljesen ellentmondó információkkal találkozhatunk a különféle médiumokban. Ennek köszönhető, hogy rengeteg, a köztudatban tévesen elterjedt fitnesz mítosz létezik. Mi, az IWI mítoszrombolói egy cikksorozatban ezekről szeretnénk lerántani a leplet!

1. mítosz: A kockás hashoz rengeteg hasprésen keresztül vezet az út.

Való igaz, a kellően erős törzs izomzat megteremtéséhez nélkülözhetetlen többek között a hasprés gyakorlat, azonban a látványosan rajzolódó hasizomzat megteremtéséhez messze nem elegendő. Gondoljunk csak bele, lehet bármilyen kidolgozott a hasizomzatunk, a fölötte elhelyezkedő hasi zsírréteg lepucolása nélkül az bizony láthatatlan marad.

A hasprések, egyéb hasizom gyakorlatok nagyszerű eszközök az erősítéshez, azonban bár intenzív gyakorlásukat valóban égető érzés kíséri, az erősítő gyakorlatoknak semmilyen hatásuk nincsen a hasi zsírrétegre.

Mégis hogyan tudunk megszabadulni a kelletlen takarótól hasizmaink felett?

A látványos eredmények két nélkülözhetetlen eszköze a zsírégető aerob edzés és a megfelelően összeállított táplálkozási terv. Az IWI mítoszrombolói tehát a következő receptet ajánlják ahhoz, hogy a strandon meg tudd villantani látványosan rajzolódó hasizmaidat:
1. Végezz rendszeresen aerob edzéseket, ez a zsírégetés valódi eszköze.
2. Ne feledkezz meg a core izmok erősítéséről sem, hogy a szépen lassan leolvadó zsírtakaró alól kellően feszes izmok tudjanak megvillanni.
3. ...és ami mindennél fontosabb, mindezt támogasd meg egy jól összeállított étkezési tervvel (ebben segítségedre lehet sporttáplálkozás képzésünk) és a siker biztosan nem marad el!

Írta: Bacskay Péter

 

További cikkek a kategóriából

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!