Talán sosem volt még olyan aktuális az otthon edzés lehetőségeinek boncolgatása, mint a napokban.Az edzőtermek, és sportlétesítmények sorra csukják be kapuikat (még így sem elég tempósan), és a szabadtéri edző parkoktól is egyre jobban viszolygunk- joggal. A testmozgás természetes velejárója a fokozott izzadás, a szaporább és erőteljesebb légzés. Az eszközöket megfogjuk, a talajra lefekszünk, és hiába sziszegtetjük orrba- szájba a fertőtlenítőt, azért azt beláthatjuk, hogy még a higiéniára különös figyelmet fordítva is egyértelműen magasabb a rizikófaktor itt, ebben a helyzetben, mint sok más tevékenység közben.

Az online tanulás segítségével időt és pénzt takaríthatsz meg, miközben bővítheted tudásodat, készségeidet, illetve fejlesztheted is azokat. Az online tanfolyam lehetővé teszi azt, hogy a tanulmányaidat magadnak ütemezd, a saját tempód, igényeid szerint. Azonban fontos tudnod, hogy az online tanulás is rejteget magában veszélyeket ... de ezek kiküszöbölése kizárólag rajtad áll! Ha online szeretnél tanulni fontos, hogy konkrét célokat állíts fel magadnak, hiszen senki sem lesz a hátad mögött, aki ösztönöz/hajt előre.

Az öregedés természetes folyamat, ugyanakkor rendszeres sporttal lelassítható, és még az idő előrehaladtával bekövetkező betegségek kialakulásának valószínűsége is csökkenthető. 60 év felett is érdemes minden nap mozogni, ugyanakkor más testmozgás ajánlott a fittebb és kevésbé fitt időseknek. A fiatalabbakra és középkorúakra is igaz, hogy ha elhanyagolják a testmozgást, akkor a fizikai erőnlétük is romlani fog. Rendszeres sporttal kortól függetlenül lehet javítani az erőnlétet, ráadásul a testmozgással az öregedési folyamatok is lelassíthatók.

 

Ahogy általánossá válnak a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak, egyre gyakrabban olvashatunk a járvány és a frissen meghozott óvintézkedések gazdasági hatásairól. Jelen állás szerint a személyes szolgáltatásokat nyújtó iparágak, így elsősorban a turizmus és a vendéglátás lesznek az első körös vesztesek, azonban a megelőző intézkedések könnyedén elérhetik a fitneszipart is. Míg a kormányzatok a maguk eszközeivel igyekeznek tenni a vírus továbbterjedése ellen, egyre több szó esik a felelős állampolgári viselkedés fontosságáról is.

 

Az osztrák műszaki egyetem kutatói megállapították, hogy amennyiben a lakosság betartja azt az ajánlást, amely a szociális találkozások, a privát és hivatalos rendezvények számát csökkenteni javasolja, ez 25%-os csökkentésnél a csúcsmegbetegedések számának 40%-os visszaesésével jár. 50%-os csökkentésnél a megbetegedések csúcsszáma 20%-ra redukálódik, amit egy jól működő egészségügy kezelni tud.

Számos nő ódzkodik a súlyemelős gyakorlatoktól, mert elterjedt az a tévhit, miszerint túl izmosak lesznek tőle. Pedig a súlyemelés nem csak a férfiak, hanem a nők számára is rengeteg előnyt tartogat. Azok, akik rendszeresen végeznek súlyzós edzéseket, számos pozitív hozadékról számoltak be.

További cikkek a kategóriából

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI közel 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!