Elhízás élettana és pszichológiája, modern terápiája

Edzőknek, pszichológusoknak, pedagógusoknak szól a képzés és mindenkinek, aki túlsúllyal küzd és szeretne nem egészségkárosító csodamódszerekkel lefogyni, vagy már sok mindent kipróbált és még nem oldódott meg a problémája.

A képzésen áttekintjük részletesen a táplálkozás, elhízás, evészavar élettani, hormonális hátterét, megtanuljuk milyen az ideális testösszetétel és hogyan tűzzünk ki reális célokat, ha változni szeretnénk.  Felfedjük az elhízás, testképzavari problémák pszichés hátterét, a gyakorlati részben pedig megtanuljuk hogyan befolyásolhatjuk az evészavart az önelfogadással, és hogyan motiválhatjuk magunkat a fogyásban, változtatásban.  Gyakorlati megoldásokat mutatunk sok hétköznapi kihívásra és kifogásra, mint pl. a több műszakos munkarend, "nincs idő főzésre", "nem megoldható az étkezés", "külön főzés a családnak". 

A képzés kezdési időpontja:

Hamarosan!

TANFOLYAM LEÍRÁSA

Témakörök:

  • Dietetikai ismeretek: mit, mennyit, mikor kellene enni? Receptek és étrendek elméleti és gyakorlati oldalról
  • A hízás és fogyás élettana: Az étvágy alakulása, szabályozása, a táplálkozás szerepe, energia és tápanyag, A mozgás szerepe, az energia felhasználás fázisai. Zsírok lerakódása és felhasználása, Testzsír optimális értéke, mérése: BIA módszer. Hormonális és idegrendszeri hatások, vércukorszint, tápcsatorna, inzulin.
  • Az életmódunk hátterében álló pszichológiai összefüggések: Miért fontos, hogy megértsük a pszichológiai hátterét az életmódbeli problémáinknak, nehézségeinknek? Öröklés vagy környezet, család, az evés és életmód hátterében álló családdinamikai folyamatok, játszmák, családi tradíciók.
  • Gyakorlati megoldások: Motiváció, önelfogadás, akadályok, pszichoszomatikus problémák
  • Erőforrásaink, melyek segítik céljaink elérését

Oktatóid lesznek: 
Dr. Domokos Sándor
Tóth Andrea

Tanfolyam típusa:
szakirányú alapképzés
A tanfolyamra való jelentkezés feltétele: 
nincs

Jelentkezés: info@esla.hu

Tanfolyam ára: 59.000 Ft
>> EARLY BIRD akció -10.000 HUF!<<
Early bird jelentkezési határidő: 2018/11/24

>>BŐVEBB INFORMÁCIÓ<<

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI közel 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!