ELHÍZÁS ÉLETTANA ÉS PSZICHOLÓGIÁJA

A következő tanfolyamok kezdési időpontjai:

Következő képzés indulásának ideje: hamarosan!
Képzés időtartama: 2 nap


ELHÍZÁS ÉLETTANA ÉS PSZICHOLÓGIÁJA, MODERN TERÁPIÁJA

Edzőknek, pszichológusoknak, pedagógusoknak szól a képzés és mindenkinek, aki túlsúllyal küzd és szeretne nem egészségkárosító csodamódszerekkel lefogyni, vagy már sok mindent kipróbált és még nem oldódott meg a problémája. A képzésen áttekintjük részletesen a táplálkozás, elhízás, evészavar élettani, hormonális hátterét, megtanuljuk milyen az ideális testösszetétel és hogyan tűzzünk ki reális célokat, ha változni szeretnénk. Felfedjük az elhízás, testképzavari problémák pszichés hátterét, a gyakorlati részben pedig megtanuljuk hogyan befolyásolhatjuk az evészavart az önelfogadással, és hogyan motiválhatjuk magunkat a fogyásban, változtatásban. Gyakorlati megoldásokat mutatunk sok hétköznapi kihívásra, és kifogásra, mint pl. a több műszakos munkarend, “nincs idő főzésre”, “nem megoldható az étkezés”, “külön főzés a családnak”.

Oktatók

dr. Domokos Sándor
dr. Domokos Sándor

Témakör leírás

  1. Dietetikai ismeretek: mit, mennyit, mikor kellene enni? Receptek és étrendek elméleti és gyakorlati oldalról
  2. A hízás és fogyás élettana: Az étvágy alakulása, szabályozása, a táplálkozás szerepe, energia és tápanyag, A mozgás szerepe, az energia felhasználás fázisai. Zsírok lerakódása és felhasználása, Testzsír optimális értéke, mérése: BIA módszer. Hormonális és idegrendszeri hatások, vércukorszint, tápcsatorna, inzulin
  3. Az életmódunk hátterében álló pszichológiai összefüggések: Miért fontos, hogy megértsük a pszichológiai hátterét az életmódbeli problémáinknak, nehézségeinknek? Öröklés vagy környezet, család, az evés és életmód hátterében álló családdinamikai folyamatok, játszmák, családi tradíciók.
  4. Gyakorlati megoldások: Motiváció, önelfogadás, akadályok, pszichoszomatikus problémák
  5. Erőforrásaink, melyek segítik céljaink elérését
 TANDÍJ ÉS KEDVEZMÉNYEK

Early bird időszak: hamarosan!

Jelentkezés feltétele: NINCS„Early bird” kedvezménnyel, egyösszegben
49.000 Ft
Kedvezmény nélkül - Egyösszegben
59.000 Ft

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI közel 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!