A kurzus során megtanulhatod, hogyan indítsd el vendégeidet az egészséges táplálkozás útján, ami elengedhetetlen a betegségek elkerülése vagy fitnesz céljaik elérése érdekében.
A tanfolyam végeztével naprakész és releváns tudás áll majd rendelkezésedre ahhoz, hogy magas szintű, személyre szabott táplálkozási tanácsokkal lásd el vendégeidet, ezzel segítve a kitűzött céljaik elérését. Képes leszel a hozzád fordulók étkezéssel, ételekkel kapcsolatos attitűdjét pozitívan befolyásolni, szokásaikat megváltoztatni.
Mit tartalmaz a program?
- NASM-CNC interaktív e-könyv, beépített oktatóvideókkal
- Tanulást segítő anyagok (letölthető sablonok, infografikák)
- Rövid kvízek a tudásod ellenőrzésére
- 15 kérdésből álló gyakorló teszt minden fejezet végén
- 100 kérdésből álló gyakorló vizsga
- 100 kérdésből álló vizsga (FIGYELEM! A vizsgán 3 próbálkozás lehetséges! A vizsga 70%-tól sikeres!)
- Adminisztrációs támogatás (magyar nyelven)
- Magyar nyelvű konzultációs lehetőség (1 alkalommal a vizsga előtt)
- Magyar nyelvű záróvizsga
***A képzés anyaga angol nyelvű és önálló tanulás útján feldolgozható!***
TEMATIKA
1.Tananyagegység- Táplálkozástudomány
- 1.fejezet: Bevezetés
- 2.fejezet: Kompetencia határok
- 3.fejezet: Evidencián alapuló táplálkozás
- 4.fejezet: Élelmiszer választást befolyásoló tényezők
- 5.fejezet: Energiaegyensúly és metabolizmus
- 6.fejezet: Fehérjék
- 7.fejezet: Szénhidrátok
- 8.fejezet: Zsírok
- 9.fejezet: Alkohol
- 10.fejezet: Mikrotápanyagok
- 11. fejezet: Hidratáció
- 12.fejezet: Tápanyagok időzítése
- 13.fejezet: Táplálékkiegészítők
2. Tananyagegység- Kialakult szokások háttere, stratégiák a változásra
- 14.fejezet: A testsúlykontroll és a magatartásváltozás pszichológiája
- 15.fejezet: Coaching és kommunikáció
- 16.fejezet: Motivációs beszélgetés lebonyolítása
- 17.fejezet: Célok meghatározása
Táplálkozási tanácsadás
- 18.fejezet: Táplálkozási anamnézis felvétele, testösszetétel felmérése
- 19.fejezet: Élelmiszer címke, adagnagyságok
- 20.fejezet: Egészséges szemlélet
- 21.fejezet: Eligazodás a diéták útvesztőjében
- 22.fejezet: Felkapott témák és ellentmondások a táplálkozásban
- 23.fejezet: Fogyás fenntartása, plató szakaszok áthidalása
- 24.fejezet: Táplálkozás és életmód tanácsadás lépésről lépésre
Kiknek ajánljuk?
Fitnesz Instruktoroknak, Csoportos Fitnesz Instruktoroknak, Személyi edzőknek, akik a szolgáltatásaik körét szeretnék bővíteni táplálkozási tanácsadással, a kompetencia határaikat betartva. Ajánljuk a képzést továbbá az egészséges táplálkozás iránt érdeklődőknek, akik hiteles forrásból, befogadható formában, rugalmasan szeretnének tanulni.
Bemeneti feltételek:
- betöltött 18. életév, érettségi bizonyítvány
- tanfolyami díj befizetése
- Angol nyelvtudás!
***A képzés szertifikációja külföldi munkavégzés esetén 2 évente megújítandó!***