TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Immunerősítés télen - 2. rész

Immunerősítés télen - 2. rész

Melyek a legegészségesebb superfood-ok, amiket télen is megtalálsz a boltok polcain vagy inkább frissen most találsz meg igazán?

Sütőtök

Rendkívül gazdag rostokban, magnéziumban, béta karotinban, C és B6 vitaminban, ráadásul a fogyasztásával csökkentheted a vérnyomást és a koleszterin szintet is. Nagyon könnyű az elkészítése is, hiszen csak fel kell szeletelni, eltávolítani a magokat és bedobni a sütőbe egy tepsin fél órára. Köretként vagy önmagában is fogyaszthatod, rendkívül finom, édes ízű. Fahéjjal is ízesítheted.

Gyömbér

Évszázadok óta alkalmazzák az emésztés javítása érdekében, de hatékonyan nyugtatja a gyomrot és erősíti az immunrendszert. Egész évben elérhető, de télen igazán friss. Ízesítésként is használhatod akár teába, kellemesen fanyar, csípős ízt ad az ételeknek, italoknak. Frissen facsart citrommal keverve a reszelt gyömbért igazi immunrendszer felturbózást végezhetsz. 

Citrusok

A tél a citrusok időszaka, épp, amikor itt a megfázások és az influenza szezonja is. Narancs, mandarin, pomelo, grapefruit, citrom mind-mind frissen elérhetők. Rendkívül gazdagok C-vitaminban, fitokemikáliákban, ásványi anyagokban. Bizonyos kutatások a rákmegelőzés szempontjából is hasznosnak találták a citrusok fogyasztását. Edd magában, vagy keverd smoothiehoz, vagy készíts akár salátát belőlük! 

Édesburgonya

Akár leveshez adva, vagy köretként chilivel megbolondítva, egyszerűen elkészíthető ízletes étel. Tepsin fél óra alatt megsül. Októbertől decemberig megtalálod a zöldségesnél a friss édesburgonyát. Béta karotin tartalma mellett sok rostot és sok más hasznos tápanyagot tartalmaz.

Cékla

Sötétvörös gyökérnövény gazdag folátban, káliumban, béta karotinban, és számos más tápanyagban, amik egyedülállóan hasznossá teszik. Nem a legkönnyebb elkészíteni, bár, ha a gyümölcscentrifugába teszed, pillanatok alatt isteni smoothiet kaphatsz, csak rakj mellé még sárgarépát, almát, narancsot. De meg is grillezheted és salátához is adhatod. 

 A cikket írta: Nagy Dóra személyi edző, táplálkozási tanácsadó, a BioTechUSA szakértője, projekt szakmai vezetője. 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop