TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Így segítünk mi

Így segítünk mi

A magyar fitneszipar helyzetét több fronton gyengítette a COVID-19 pandémia. Az edzőtermek bezárása súlyos terhet rótt a szakmára, állások szűntek meg, cégek kerültek kilátástalan helyzetbe. Ezen a helyzeten szeretnénk mi is javítani.

A klientúra attitűdje sem ugyanaz már. Egy - az első hullám után készített, - kutatás eredményei szerint: „A fiatal felnőttek napi szokásai azonban az otthontartózkodás során szintén változtak, még kevesebb időt töltöttek aktívan […]. A normál napi tevékenységekben való korlátozott részvétel korlátozott fizikai aktivitási szintet és megváltozott napi szokásokat, a szabadtéri tevékenységek kizárását jelentette.” (etk.pte.hu) Most pedig arról is olvashatunk, hogy egyre többen küzdenek a depresszió tüneteivel, sőt a WHO 2030-ra a major depresszió társadalmi-gazdasági terheinek jelentős emelkedését prognosztizálja (vg.hu).

Bár a kép elég zordnak tűnhet, de ez épp azt jelenti, hogy most mindennél nagyobb szükség van képzett és lelkes fitnesz szakemberekre! Ismert tény, hogy a mozgás, a sport javítja a közérzetet, feszültségoldó, stresszlevezető hatással bír, és hosszútávon az általános egészégi állapot megőrzésében jelentős szerepet tölt be. Az edzés helyszíne lehet a saját lakásunk, de akár – az idő javulásával egyre inkább – külső helyszíneken is van lehetőségünk sportolni, edzéseket tartani, természetesen a megfelelő járványügyi intézkedések betartása mellett.

Az IWI segíteni kíván a nehéz helyzetbe került szakembereken, fitnesztermeken. Képző intézményként célunk az, hogy az edzők ebben az időszakban ne hagyják el pályájukat, tartsanak ki, ezt az időszakot önfejlesztésre használhassák, hogy akár már most online vagy az újranyitáskor személyesen, újult erővel, bővített portfólióval vehessék fel (újra) kapcsolatot vendégeikkel. Ennek érdekében az elmúlt időszakban több olyan lehetőséget is biztosítottunk, ami ezt a célt hivatott szolgálni:

  1. 2020. novemberében tanfolyami kedvezményt kínáltunk az Active Ageing Instructor (Szeniortréner) kurzusunkra edzőtermi partnereink vezetői 90% kedvezménnyel delegálhattak 1 kijelölt kollégát.

  2. Decemberben elstartolt az IWIREPs, melynek célja, hogy olyan összefogást valósítsunk meg a fitnesz szektorban, melyre még nem volt példa. Edzők és oktatók, sportszakemberek közösségeként képviseljük szakmánk érdekeit, igyekezzünk prosperáló, kiszámítható körülményeket létrehozni és fenntartani. Fitneszszakmai közösségünkben hetente megújuló aktuális tartalmakat (webinarok, videók, szakcikkek), és tagsági kedvezményeket kínálunk, melyeket továbbképzésekre, partnereink szolgáltatásaira, termékeire lehet beváltani. Zárt Facebook csoportunkban a kérdésekre szakértőink válaszolnak: edzők, ügyvédek, orvosok. Szeretettel várjuk sportszakirányú végzettséggel rendelkező kollégáinkat, a regisztráció ide kattintva érhető el.

  3. Szakmai állásfoglalást tettünk közzé, melyet eljuttatunk a sportért felelős Államtitkárnak 2020. november 14-én. Ennek kivonata megjelent az Index oldalán, melyet több mint 6.500-an osztottak meg, és 150.000-en olvastak. A kapott válaszlevél híreink között szintén elérhető.

  4. Kutatásokat készítettünk, szerveztünk: COVID hatástanulmányunkhoz kérdőívben kérdeztük a hazai fitnesz szektort, hogy felmérjük a vírushelyzet okozta problémákat, és megoldási javaslattal álljunk elő. Közel 800 választ kaptunk! A kutatás kivonata itt olvasható. A tavalyi évhez hasonlóan részt vettünk a 2021-es EU-s Deloitte-EuropeActive piackutatás lebonyolításában is, melynek eredményeiről szintén be fogunk számolni.

  5. Mindezek mellett egy konferenciát is szerveztünk, ahol előadásaink, kerekasztal beszélgetéseink középpontjában az a kérdés állt, hogy „Hogyan építsük újra és emeljük magasabb szintre a hazai fitnesz szektort?”. Számos kutatást tekintettünk át, véleményeket ütköztettünk a hazai fitnesz trendekről és jogi, gazdasági, szakmai kérdéseket feszegettünk. Az előadások teljes terjedelmükben megtekinthetőek, regisztráció/belépés után ezen az oldalon.
  6. 2021. februárjában pályázati lehetőséget biztosítottunk az IWIREPs fitneszszakmai közösség tagjai számára, 130.000 Ft-os keretösszegig. A jelentkezők egy rövid bemutatkozással és a keretösszeg felhasználásáról szóló tervezettel szállhattak versenybe, melyeket szakmai bizottságunk tagjai bíráltak el. Az eredményekről az iwireps.hu oldalon fogunk részletes beszámolót közzétenni.

  7. A prevenció fontossága nem csökken, sőt! Ez év márciusában az őszihez hasonló kedvezményes tanfolyami jelentkezési lehetőséget nyitottunk, Erőnléti tréner és Korrektív tréner képzéseinkre ajánlhattak edzőtermi partnereink 90% kedvezménnyel 1 választott kollégát, míg a további érdeklődő munkatársaik részére 15% árengedményt biztosítottunk.

Reméljük, hogy hamarosan nyithatnak a nagyközönség felé is az edzőtermek, és immáron a fenti továbbképzéseken végzett, pályázatokat elnyert szakemberek új óratípusokkal, új szolgáltatásokkal fogadhatják vendégeiket. Mi már nagyon várjuk, hogy újra személyesen találkozzunk és közös edzéseken vehessünk részt! Addig pedig kitartást kívánunk és azt, hogy maximálisan ki tudjátok használni ezt az időszakot (is)! 😊

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop