TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Sportjóga képzések jógakedvelőknek és oktatóknak is!

Sportjóga képzések jógakedvelőknek és oktatóknak is!

Jógázz otthon, vagy akár építsd be az óráidba!

Bizonyára furcsa lehet számotokra, komolyan elkötelezett sportolók számára, hogy az IWI portfóliójában megbújik egy olyan képzés is, ami nem feltétlenül a keményvonalas edzéstartásra, a teljesítmény fejlesztésére stb. fekteti a hangsúlyt. Mégis mozgás, mégis nyújtás, erősítés, „hajlékonyság fokozás” is. Ezek mellet pedig még sok minden másról is szól.

Az IWI-ben már 2001 óta van jóga oktatás. Idővel sok mindenben változott a tematika, az oktatás rendje, módszertana, az oktatói bázis.

Mivel időközben „divat” is lett jógázni, sorban nyíltak a jóga stúdiók. Egyre több emberhez eljutott nem csak Budapesten, hanem vidéken is, tehát kellettek a jól képzett oktatók.

A pandémia sok mindent megváltoztatott a világban. Hatására az IWI-ben az összes tanfolyam oktatási módszertanát át kellett gondolni.

Így a jógánál is változtatnunk kellett, bár tudjuk, hogy sokat számít a személyes jelenlét a jóga oktatásában. Ezt figyelembe véve 2020 nyarán készítettünk 27 oktatási videó felvételt, amivel segíteni szerettük volna azokat az érdeklődőket, akik számára pont most ért meg az idő - vagy ő maguk arra, hogy egy komolyan átgondolt, jól felépített, követhető, egymásra épülő tananyagot kapjanak. Otthon, saját tempóban gyakorolhassanak, akkor, amikor éppen jól esik, vagy pont rendelkezésre áll egy kis szabadidő. Ez a videó sorozat ajánlott mindenkinek, aki kicsit is nyitott arra, hogy kipróbáljon olyan dolgokat is, amire eddig még nem is gondolt. Biztosan nem bánja meg😊!

Visszakanyarodva az első bekezdéshez, hogy miért van egyáltalán egy edzőképzésben jóga oktatás?

Sokunkban él a jógázáshoz fűződő számtalan sztereotípia: na ez aztán biztosan nem nekem való, nem fogom a nyakamba tekerni a lábam, furcsa fájdalmas pózokban üldögélni, nem vagyok elég hajlékony, uncsi, nem elég intenzív, nem tudok erősödni tőle, stb. …

Pedig legtöbbünkre ráférne a lazítás. Nem csak testben, hanem elmében, tudatban is. Ha jógázom, már maguk az ászanák, vagyis testgyakorlatok is fantasztikus pozitív hatással bírnak, ráadásul oda-vissza hatnak: a test a tudatra nyugtatóan, a tudatom pedig a testemre lazítóan. Azért is jó jógázni, mert nem kell bizonyítani semmit. Fejlődni sem kell. Csak nekilátni, és kis rendszert vinni a gyakorlásba. A jótékony hatások pedig egyszerűen csak megjelennek.

Na hajrá, akinek van kedve, jöjjön😊!

Sportjóga önfejlesztő képzésünkre itt tudsz kedvezményesen jelentkezni. Sportjóga OKTATÓ képzésükre pedig itt

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps